Kategorie

Grzybnia na kołkach - Twardziak jadalny - Shiitake

Grzybnia na kołkach - Twardziak jadalny (Shiitake)

20szt.

Więcej szczegółów


15,72 zł brutto

31 dostępnych

5 other products in the same category:

Gatunek grzyba, który ze względu na dużą zawartość białka, błonnika, witamin oraz minerałów zwany jest "eliksirem życia" lub "grzybem długiego życia". Swoją popularność w kuchni azjatyckiej zdobył dzięki właściwościom odżywczym, leczniczym i smakowym. Twardziak jadalny  tworzy owocniki barwy brązowej o zróżnicowanej wielkości.

Uprawa: Twardziak jadalny najlepiej uprawiać w okresie letnim na zdrowych i świeżych pniach drzew liściastych np. brzozy, dębu lub buku, o średnicy 8-15 cm. W przygotowanym pniu należy wywiercić otwory o wielkości średnicy i długości kołków zamieszczonych w opakowaniu. Następnie kołki umieścić w wywierconych otworach. Zaszczepione pniaki należy owinąć folią

i umieścić w ciepłym (w temp. 20-30°C), wilgotnym i w zacienionym miejscu. Owocniki ukazują się od 2 miesięcy do 6 miesięcy, w zależności od rodzaju oraz średnicy pnia. Im średnica pnia jest większa tym później ukażą się owocniki.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Only registered users can post a new comment.

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Realizuj zamówienie

Promocje

Aktualnie brak promocji