Kategorie

Salsefia

Salsefia - Tragopogon porrifolius - 2g

Więcej szczegółów


2,60 zł brutto

60 dostępnych

Roślina podobna do skorzonery. Częścią jadalną są stożkowe korzenie spichrzowe o długości 15-20 cm i średnicy 2-3, 5 cm. Skórka korzeniowa jest szarożółta, miąższ biały, wydzielający po uszkodzeniu sok mleczny. Korzenie salsefii spożywa się po ugotowaniu jak szparagi. Jej młode liście nadają się do sporządzania sałatek. Wysiew nasion w kwietniu w rzędy co 30 cm. Zbyt gęste wschody przerwać pozostawiając rośliny co 5-10 cm. Salsefa jest bardziej wytrzymała na susze od skorzonery, najlepiej uprawiać ją na glebach żyznych, głęboko uprawionych.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Only registered users can post a new comment.

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Realizuj zamówienie

Promocje

Aktualnie brak promocji