Fasola Mung należy do najważniejszych warzyw strączkowych Chin i jest tam powszechnie użytkowana. Kiełki tej fasoli są bardzo smaczne i jędrne. Stanowią bogate źródło białka oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu, cynku i witamin: E, B2,B1,B6,B3. Ponadto obniżają poziom ''Złego cholesterolu''. Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek. Sposób produkcji kiełków: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukać wodą dwa razy dziennie. Po 3-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Od 30 lat dostarczamy na rynek bez wątpienia najlepsze nasiona, z których korzystają klienci na całym świecie. Dzięki własnemu, akredytowanemu laboratorium każda partia nasion przechodzi gruntowne badania jakościowe zwieńczone certyfikatami. Setki nagród i medali to ukoronowanie naszej ciężkiej pracy, jednak za największą nagrodę uznajemy Wasze zaufanie do marki W.Legutko.
To dla Was codziennie pracujemy nad rozwojem naszych produktów, których w sklepie internetowym posiadamy już blisko 3 tysiące odpowiadając na coraz to nowsze zapotrzebowania, w końcu ROŚNIEMY razem.
Seria nasion: |
---|
Opinie klientów
Opinii (0)
0 na 5
Podobne produkty
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Brak opinii dla tego produktu.