Kiełki lnu polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kilku warstwach wilgotnej waty lub ligniny.
Nasiona przepłukać kilkakrotnie wodą i równomiernie rozłożyć na wacie. W ciągu całej produkcji należy dbać o stałą wilgotność podłoża. Kiełki można także produkować na kiełkownicy.
Nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie zraszać kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy.
Po 6-8 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Od 30 lat dostarczamy na rynek bez wątpienia najlepsze nasiona, z których korzystają klienci na całym świecie. Dzięki własnemu, akredytowanemu laboratorium każda partia nasion przechodzi gruntowne badania jakościowe zwieńczone certyfikatami. Setki nagród i medali to ukoronowanie naszej ciężkiej pracy, jednak za największą nagrodę uznajemy Wasze zaufanie do marki W.Legutko.
To dla Was codziennie pracujemy nad rozwojem naszych produktów, których w sklepie internetowym posiadamy już blisko 3 tysiące odpowiadając na coraz to nowsze zapotrzebowania, w końcu ROŚNIEMY razem.
Seria nasion: |
---|
Opinie klientów
Opinii (0)
0 na 5
Podobne produkty
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Brak opinii dla tego produktu.